Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
272
Karma Violens се одличен грчки метал бенд. Зад себе го имаат одличниот албум "Dormancy"... Читајте...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
343
Furion се релативно млад треш метал бенд, кој се појави некаде во 2007 година. Деновиве го издадоа својот прв албум и одличниот спот за песната Queen of Thieves. Бујрум на читање...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
293
Aeon Arcanum се свежа крв на домашната сцена. Досега имаат две изданија, сингл во 2009 и албумот Monuments во 2011 година.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
282
Steel Temple се чувари на домашниот хеви метал. Cut the crap... Читајте го интервјуто!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
476
SMF се банда од Белград. Оформени се некаде во 1989 година и се уште пичат уникатен микс на хардкор, метал и панк.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
337
Марас се веќе спознаен бенд на нашата сцена, така што секое инфо на овој малечок квадрат е непотребно. Луто и остро!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
346
За Dan Swano не треба најава!!!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
331
Anacrusis беа интересен бенд од доцните осумдесети и раните деведесети.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
331
Agathocles се легенди на грајндкорот. Свират уште од 1985 година и мислам дека секакво интро за нив е непотребно.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
375
Името Пол Спекман се врзува со почетоците на дет металот за што сведочат демоата на Master и Deathstrike. Terrorizer, еден од првите грајндкор бендови, го позајмува името и стилот од истоимената песна на Master.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
361
Sadist се прогресивен дет метал бенд од Џенова, Италија. Оформени се во 1990 година и досега имаат импресивна дискографија составена од шест студиски албуми кои се различни еден од друг.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
330
Artillery се треш метал од Данска, формирани во 1982 година. Пукаа до 1990 година, па направија пауза од девет години и се вратија со албумот "BACK" во 1999 година. Потоа, повторно паузираа...