Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
405
Марас се веќе спознаен бенд на нашата сцена, така што секое инфо на овој малечок квадрат е непотребно. Луто и остро!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
408
За Dan Swano не треба најава!!!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
396
Anacrusis беа интересен бенд од доцните осумдесети и раните деведесети.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
398
Agathocles се легенди на грајндкорот. Свират уште од 1985 година и мислам дека секакво интро за нив е непотребно.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
447
Името Пол Спекман се врзува со почетоците на дет металот за што сведочат демоата на Master и Deathstrike. Terrorizer, еден од првите грајндкор бендови, го позајмува името и стилот од истоимената песна на Master.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
431
Sadist се прогресивен дет метал бенд од Џенова, Италија. Оформени се во 1990 година и досега имаат импресивна дискографија составена од шест студиски албуми кои се различни еден од друг.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
397
Artillery се треш метал од Данска, формирани во 1982 година. Пукаа до 1990 година, па направија пауза од девет години и се вратија со албумот "BACK" во 1999 година. Потоа, повторно паузираа...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
401
Следува интервју со Стефан Гебеди, вокалист и гитарист на Thanatos, еден од првите европски дет метал бендови, а од поскоро време и гитарист на се повеќе споменуваните холанѓани Hail of Bullets. Без вовед, директно на темата...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
346
itSELF е релативно тазе бенд од Бразил (постојат од 2005-та) и неодамна решија да тргнат на европска турнеја со која ќе не посетат и нас на 16ти Април. По тој повод решивме да направиме интервју со нив.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
370
Punished ги запознав некаде во 1998-ма година, слушајќи го нивниот втор албум "End?". Почнавме да се допишуваме преку писма и токму на крајот на таа година дојдоа да свират во Скопје и во Прилеп. Пријателството остана до ден денешен...