Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
4
Hideous Divinity се брутални младиќи од Рим. Свират технички, брутален (и полетен) дет метал со интересно-мелодични солажи. Не сум стручен за овој правец ама бендов звучи интересно. Албумот им се вика „Simulacrum“, а излегол точно пред една недела...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
4
„Wings of Rage“ излегува дури на почетокот од јануари 2020 година, а Rage веќе снимија два спота. Претходната песна весела, распеана, оваа исто така. Спотот е за првата песна од новиот албум, „True“. Вози добар риф, секако.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
8
Не знам дали со ова најавува можеби албум наскоро, но, ете, Ози има нов сингл. Песната се вика „Under The Graveyard“. Кога станува збор за вакви метузалеми ќе останам воздржан...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
10
„Lese Majesty“ е новото ЕР издание на Bölzer и официјално излегува утре. ЕР-то има четири нови песни, а веќе имаме можност да ја слушнеме првата (и одлична) песна од изданието, „A Shepherd in Wolven Skin“.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
19
"Hardfaced" - "Dreamless Slumber At The Shores Of Youth" Слушачка промоција на новиот албум! Џез Ин, Охрид / 28-ми ноември (четврток) / 20 часот / влез слободен. Двочасовно преслушување на новиот албум во нашиот омилен Охридски клуб. Ал...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Не е грев чоек да си има омилен домашен музичар. Новата песна на Дениз, „Within Us All“ доаѓа спотовски спакувана. Иако е инструментален музичар, нашол одличен начин да пренесе порака. За видео едитингот се погрижил сам, што според мене, во случај...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
34
Не знам дали некој го слушнал бендов (Second To Sun) ама ова вреди да се слушне. Се работи за грув блек метал, а како звучи тоа? Преслушајте го нивниот нов албум „Legacy“ кој излезе вчера. Многу, многу, многу добро. Пофалби!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
После цели 12 години стагнација, стариот вампир се враќа со нешто свежо. Денес официјално излезе нов сингл, насловен „Masquerade of Madness“. Инаку, маскарадата ќе се најде на следниот двоен албум на King Diamond (според зборовите на стариот вампи...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
12
Наближува датумот за новото ЕР на Sodom. „Out of the Frontline Trench“ излегува на 22 ноември и иако веќе имавме можност да слушнеме како звучи, сега стримуваат уште песна. Станува збор за „Out of the Frontline Trench“, која, патем кажано е мамоеб...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
23
Новиот албум на бразилците излегува на почетокот на следната година, а се вика „Quadra“. Како најава, денес го издадоа синглот „Isolation“, кој мислам дека воедно е и првата песна од новиот албум. Како и да е, песната звучи остро, бесно и динамичн...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
18
Mayem снимија спот за „Falsified and Hated“ како потсетување дека нивниот нов албум „Daemon“ излезе пред две недели. Варувам, албумот ви е добро преслушан така што за спотот може само да се каже: црн метал во црно-бела техника.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
10
Новиот албум на Midnight Odyssey се вика „Biolume Part 1 - In Tartarean Chains“, а излезе на 1 ноември. На метал архивс се опишани како амбиентален блек метал бенд, но оваа етикета некако не оди баш за новиов албум. Претесна е, а албумов има одлич...