Blind Guardian најавуваат оркестрален албум

Blind Guardian најавуваат оркестрален албум

Blind Guardian конечно ќе ја остварат својата идеја за оркестрален албум. Албумот се вика „Legacy of the Dark Lands“, а треба да излезе во ноември годинава. Засега нема други детали околу изданието (освен кратката видео најава), па се надевам дека нема долго да чекаме за да слушнеме како ќе звучи сето тоа.