Candlemass најавуваат ново ЕР

Candlemass најавуваат ново ЕР

Иако не станува збор за нов материјал изданието содржи 6 песни кои биле снимени но не се нашле на нивниот последен албум „The Door to Doom“. Како и да е, „The Pendulum“ ќе излезе во март годинава, а ние имаме можност да ја слушнеме насловната песна од ЕР-то. Candlemass класика.