Добар парагвајски дет метал!

Добар парагвајски дет метал!

Verthebral се релативно млад дет метал бенд од Парагвај. Имаат вкупно два албуми, а вториот излезе неколку дена пред нова година. Албумот се вика „Abysmal Decay“ и го има собрано највкусниот кајмак од дет металот од деведесеттите. Старошколски, звук, старошколска продукција ама бааѓи енергично. Дајте им шанса.