Еден интересен деби албум...

Еден интересен деби албум...

The Lone Madman доаѓаат од Хелсинки, Финска. Иако постојат од 2014 година, дури сега дебитираат со албум. Свират дум метал, можеби по малку зазвучува како Candlemass ама албумот вози сосема солидно. Инаку, албумот им се вика „Let the Night Come“, а излезе пред три дена преку еден локален фински издавач, Saturnal Records.