Ем прогресивци, ем блекери

Ем прогресивци, ем блекери

Creature се тазе блек метал бенд од Франција. Постојат само две години а веќе имаат три албуми. Т.е, новиот албум „Ex Cathedra“ официјално излегува утре, а имаме можност и да слушнеме како звучи. За мене чудно, за некој можеби ништо посебно ама сепак интересно ова, мајку му…дајте му шанса…