Gavranovi: нов проект со „стари“ актери

Gavranovi: нов проект со „стари“ актери

Gavranovi е нов блек метал проект на музичари од The Stone, Infest, Quasarborn. Она што е карактеристично и интересно е употребата на гусли (што звучи многу интересно) и архаичните текстови на црногорски и српски јазик. Засега имаат снимено два сингла, а какви се понатамошните планови не знаеме.