Ги претставуваме Coffin Rot

Ги претставуваме Coffin Rot

Coffin Rot се дет метал бенд од Портланд, Америка. Денес официјално излегува нивниот прв албум „A Monument to the Dead“, кој е достапен во целост. Практично, Coffin Rot „собрале“ сè што е добро од олд скул дет металот, но без помпезности во аудио продукцијата, што особено ме радува.