...и одличен норвешки дет метал

...и одличен норвешки дет метал

Првпат ги слушам Vredehammer од Норвешка, за кои е наведено дека свират блек/дет метал ама изгледа последниов албум е „удрен“ само на одличен дет метал (на моменти и атмосферично мелодичен). Нивниот нов албум „Viperous“ официјално излегува задутре, а еве како звучи сето тоа.