И Rhapsody of Fire најавуваат нов албум

И Rhapsody of Fire најавуваат нов албум

Новиот албум на Rhapsody of Fire се вика „The Eighth Mountain“ и треба да излезе во февруари следната година. Засега нема нови звуци, објавени се само насловната и листата со песни кои ќе се најдат на албумот.

01. Abyss Of Pain
02. Seven Heroic Deeds
03. Master Of Peace
04. Rain Of Fury
05. White Wizard
06. Warrior Heart
07. The Courage To Forgive
08. March Against The Tyrant
09. Clash Of Times
10. The Legend Goes On
11. The Wind, The Rain And The Moon
12. Tales Of A Hero’s Fate