Интересен блек метал

Интересен блек метал

Ellende е практично соло проект… Станува збор за амбиентален пост блек метал, што и да значи тоа во академски металски фразеологии. Не сум едуциран во оваа насока ама Ellende ми звучат многу привлечно и „свежо“. Утре им излегува ново ЕР со три песни, од кои можеме да ја слушнеме епската „Weltennacht“ која трае 10 минути и кусур. Препорака, за оние што се поедуцирани во овој академски правец,