Металски краст или крастерски метал?

Металски краст или крастерски метал?

Age of Woe доаѓаат од Гетеборг и во основа се дет метал бенд со панкерско-крастерски примеси. Зад себе имаат два албуми, а третиот „Envenom“ излегува за неколку дена и тоа на плоча. Во меѓувреме снимија и спот и стримуваат уште две песни од албумот. Сето тоа звучи многу моќно, прљаво и мрсно. Многу добар бенд.