Нова песна од Sadist

Нова песна од Sadist

Новиот албум на италијанците Sadist, „Spellbound“ официјално излегува денес и по тој повод имаме можност да слушнеме нова песничка. Ја слушаме „Bloody Bates“ која најавува она што и се очекува од Sadist, прогресивен дет метал, но со многу чудна продукција, за која е задолжен Томи Таламанка, гитаристот на Sadist. Патем, албумот црпи инспирација од животот и делото на Алфред Хичкок, а песните на овој албум прераскажуваат еден негов филм…