Одличен блек метал

Одличен блек метал

Sunken се релативно млад блек метал бенд од Данска. Оформени се 2013 и имаат само еден албум. Вториот албум „Livslede“ официјално излегува задутре, има само пет песни а трае дури 43 минути (интро плус четири песни). Задолжително преслушајте ја „Ensomhed“. Одлична мелодика, одлична атмосфера. Браво!