Одличен чилеански дет метал

Одличен чилеански дет метал

И не само тоа, туку старошколски дет метал со старошколска продукција. Coffin Curse доаѓаат од Сантјаго, Чиле. Постојат 8 години и покрај седумте периферни изданија (демо, ЕР-ја, компилациско појавување итн) пред десетина дена издадоа одличен деби албум. Албумот се вика „Ceased to Be“ а како звучи? Бујрум, па на бенгање!