Одличен француски блек метал

Одличен француски блек метал

Aodon се тазе блекери, постојат од 2016 година, а за неколку дена излегува нивниот втор студиски албум „11069“. Станува збор за атмосферски блек метал кој е одлично спакуван и одлично аранжиран. Е, сега, текстовите се на француски ама тоа е. Како и да е имаме можност да ја слушнеме „Les rayons“, првата одлична песна од новиот албум со чудно име.