Почина Алекси Лаихо, фронтменот на Children of Bodom

Почина Алекси Лаихо, фронтменот на Children of Bodom

Минатата недела почина Алекси Лаихо, фронтменот на Children of Bodom. Во соопштението од бендот се вели дека Алекси починал минатата недела во својот дом, после долгогодишно боледување. Освен Children of Bodom, Алекси беше дел од еден куп бендови и проекти: Impaled Nazarene, Inearthed, Kylähullut, Sinergy, The Local Band, Thy Serpent, Tuska20. Почивај во мир, мајсторе.