Почина Шон Рајнерт

Почина Шон Рајнерт

На 48 годишна возраст почина Шон Рајнерт, поранешниот тапанар на Cynic, Death, Portal, Agora и неколку други бендови и проекти. Најголемиот печат го остави на култниот албум на Death, “Human”, како и трите легендарни албуми на Cynic, "Focus"", “Traced in air” и “Kindly Bent to Free Us”. Засега не се објавени причините за смртта.