Слушнете ги Ulthar

Слушнете ги Ulthar

Ulthar се death/black бенд од Америка, иако нешто многу блек метал не забележувам кај нив. За неколку дена излегува нивниот втор албум „Providence“, а во меѓувреме стримуваат песна од него. Станува збор за двоминутно мелење на старошколски начин. Многу, многу добро.