Солиден руски блек метал

Солиден руски блек метал

Malist е „шоу со еден човек“, а веќе има три албуми зад себе. Најновиот „Karst Relict“ излегува за неколку дена ама во меѓувреме можете да преслушате две одлични, одлични мелодични црнометалски песни. Но, не ми верувајте мене, јас сум само лаик кога станува збор за блек метал.