Стариот мајстор и кованото железо

Стариот мајстор и кованото железо

Ihsahn најверојатно готви нов албум штом во февруари издава ново ЕР, „Telemark“. За среќа денес имаме можност да слушнеме една од трите нови песни, поточно „Striding“. Песната си е металштина на нивоу ама мислам дека човеков во која насока и да тргне нема да направи утка, како што досега нема направено ниедна. Друга интересна работа околу „Telemark“ е тоа што на ЕР-то има две преработки и тоа од Лени Кравиц и Ајрон Мејден.