Сте ги слушнале Mastord?

Сте ги слушнале Mastord?

Mastord се ептен тазе прогресивен метал бенд од Финска. Екипата е генерално ветеранска, но бендот е тазе. Досега имаат еден албум, а вториот „To Whom Bow Even the Trees“ официјално излезе вчера. Иако не сум по прогресивните металштини ова звучи одлично. Многу добар звук, одлични аранжмани. Албумот е достапен за стримување во целост, па дајте им шанса.