Сте слушнале ваков блек метал?

Сте слушнале ваков блек метал?

Mrtvi е бенд, проект, one man show, како да го наречам… Зад него стои извесен Дамјан Стефановиќ кој ги продуцира сите звуци. Патем проектов постои од 2014 година, има два албуми, три периферни изданија и еве сега нов албум „Omniscient Hallucinatory Delusion“, кој официјално излегува денес. А за тоа дали ова е блек метал или психотична (или психопатска) музика, одлучете сами. Чудно ама добро.