Swallow The Sun најавуваат нов албум

Swallow The Sun најавуваат нов албум

Swallow The Sun најавуваат нови црнила. Новиот албум „When a Shadow is Forced into the Light“ ќе излезе во јануари следната година. Засега нема нови звуци ама се надевам дека наскоро ќе можеме да слушнеме за што станува збор.

01. When A Shadow Is Forced Into The Light
02. The Crimson Crown
03. Firelights
04. Upon The Water
05. Stone Wings
06. Clouds On Your Side
07. Here On The Black Earth
08. Never Left

Исто така, во декември, како најава за албумот излегува и ЕР изданието “Lumina Aurea”.

01. Lumina Aurea
02. Lumina Aurea (instrumental version)