Тоа е таа дет метал школа...

Тоа е таа дет метал школа...

Burial Remains се холандски дет металци, релативно млад бенд ама верен на старата дет метал школа. Не измислуваме топла вода ама ова е тој ебено добар драјв. Entombed, Dismember, Asphyx, Bolt Thrower и сето тоа измешано и зовриено на соодветна температура. Патем, пред една недела им излезе вториот албум „Spawn of Chaos“ кој звучи баш како што треба.