Уште една нова песна од Abbath

Уште една нова песна од Abbath

Никогаш не сум бил по блек металот (со исклучок на неколку албуми) ама новава песна од Abbath ми е одлична. Одлична мелодија, одлична атмосфера, одлична структура. Станува збор за првата песна од новиот албум, „Calm in Ire (Of Hurricane)“. Инаку, како потсетник, „Outstrider“ излегува на почетокот од јули. Многу добар е делот што почнува на 3:30, солажата е далеку во позадина за после тоа да излезе на површина. Прајслес!!!