Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
25
Шведските легенди Hypocrisy го открија насловот на нивниот нов албум. Албумот е насловен како "End Of Disclosure" и се очекува да излезе во март следната година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
26
Arsis снимија спот за песната "Carve my cross" која се наоѓа на нивното последно EP "Lepers Caress". Изданието излезе под етикетата на Scion A/V, а можете да го симнете "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Дет металците од Далас, Devourment ќе го издадат својот нов албум во февруари 2013 година. Албумот е насловен како "Conceived In Sewage", а ќе излезе под етикетата на Relapse Records. За таа цел момците „лиферуваа“ тизер...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
24
Грчките ветерани Rotting Christ ќе го издадат својот единаесетти албум "Kata Ton Daimona Eaytoy" во март 2013 година преку Season of Mist. "In Yumen – Xibalba" е првата песна од албумот која е достапна за симнување "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
26
Британските дум легенди Cathedral го финишираат својот нов албум. Албумот е насловен како "The Last Spire" и се очекува да излезе следната година во април преку Rise Above Records. Објавена е и листата со песните кои ќе се најдат на албумот. 0...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Модерните швеѓани Soilwork стримуваат песна од нивниот нов албум "The Living Infinite". Албумот треба да излезе во февруари преку Nuclear Blast Records. Класично модернистичко метализирање. Онака...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Германските трешери Sodom се подготвуваат за издавање на нов албум. Засега се познати датумот и издавачот. Албумот ќе излезе на 29 април 2013 година преку SPV/Steamhammer.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
39
Поради тоа што поминаа 4 ипол години од кога се сними албумов, а воедно никогаш не ја доби својата промоција и официјално претставување во јавноста (плус Storm како бенд веќе 3 години не постои), решивме со Анастасија да го споделиме албумот со си...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
26
"As Grace Descends" е насловот на песната која ја објавија Suffocation. Песната се наоѓа на нивниот нов албум "Pinnacle Of Bedlam" кој треба да излезе во февруари следната година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Екстремистите Krisiun снимија спот за песната "The Will To Potency", која се наоѓа на нивниот последен албум "The Great Execution". Албумот излезе минатата година во октомври преку Century Media Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Misery Index ќе издадат нов албум, но како „лајв“ издание. Материјалот е снимен на нивниот концерт во Минхен, кој се одржа на 18 февруари 2012. Изданието носи наслов "Live In Munich", а се очекува да излезе во февруари 2013 година преку Season of ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Iced Earth се подготвуваат за следно издание. Станува збор за ДВД кое треба да излезе во април следната година. Станува збор за нивниот концерт на Крит кој се одржа на 19 август оваа година. Засега нема податоци за издавачот, но објавена е листата...