Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Американците Shadows Fall објавија две нови песни од нивниот албум "Fire From The Sky" кој треба да излезе на 15 мај преку Razor & Tie. Насловите на песните се: "Weight of the world" и "The Unknown".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Baroness го најавуваат својот нов албум(види видео???) "Yellow & Green", кој треба да излезе во јули преку Relapse Records. Не ја контам поентата на најавава во видеото ама јебига...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
36
Канадските хеви металци 3 Inches Of Blood издадоа спот за песната "Metal Woman". Песната се наоѓа на нивниот последен албум "Long Live Heavy Metal", кој излезе во март годинава преку Century Media. Песништево растура!!!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Холандските прогресивни металци Textures издадоа ново видео со текст за песната "Stoic Resignation". Песната се наоѓа на нивниот последен албум "Dualism" кој излезе минатата година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
"A Lifetime Of War" е насловот на песната која се наоѓа на новиот албум на Sabaton, "Carolus Rex". Албумот треба да излезе кон крајот на мај преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Финците Korpiklaani ќе го издадат својот нов албум "Manala" во август, преку Nuclear Blast Records. Во врска со албумот зборува Jonne Järvelä: „Manala е кралството на мртвите - подземниот свет во финската митологија. Tuonela, Tuoni, Manala и Mana...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Американскиот слаџ метал бенд 16 го издаде својот нов албум "Deep Cuts From Dark Clouds" минатиот месец преку Relapse Records. Песната за која снимија спот се вика "Her Little Accident".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
34
Communic снимија спот за песната "Facing Tomorrow" која се наоѓа на нивниот последен албум "The Bottom Deep". Одличен албум, добар бенд ама слаб спот.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Во изјава дадена по повод 20 години од издавањето на "Vulgar display of power", Phil Anselmo зборува за можното реоформување на Pantera со Zack Wylde во составот. „Мојата врата е секогаш отворена. Ги сакам момците. Ми недостасува Pantera чувств...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Marduk издадоа ново видео за песната 'Souls For Belial' која се наоѓа на нивниот нов албум "Serpent Sermon". Албумот треба да излезе кон крајот на месецов, преку Blooddawn Productions/Century Media Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Бугарските дет металци Enthrallment, издадоа видео за песната "Fruits Of Pain And Blue Sky" која се наоѓа на нивниот последен албум "People From The Lands Of Vit", кој излезе минатиот месец преку United Guttural Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
60
РеВолт е бенд кој постои од 2006 година,кога бендот започна да компонира авторска музика. Првите настапи ги има низ многубројните локални клубови низ цела Македонија... Со авторска музика има настапено два пати како учесник на Рок фест 2007 и 200...