Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Бруталните Nile издадоа спот за песната "Enduring The Eternal Molestation Of Flame", која се наоѓа на нивниот последен албум "At the Gates of Sethu". Албумот излезе во јуни оваа година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Канадските екстремисти Cryptopsy го стримуваат новиот албум. Албумот излезе денес како резултат на соработка помеѓу Cryptopsy/Defen Society и Revolution Harmony/Candlelight Records. Албумот е self titled.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Легендите od Северна Каролина Corrosion of Conformity снимија спот за песната "Feed On“. Песната се наоѓа на новото EP "Megalodon" кое излезе овој месец преку Scion Audio/Visual.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Грчките екстремисти Rotting Christ ќе издадат нов албум следната година. Албумот е насловен како "Do What Thou Wilt", а се очекува да излезе во март 2013 година преку Season of Mist.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Hatebreed издадоа видео (аудио плус текст) за песната "Put It To The Torch", која се наоѓа на нивниот нов албум "The Divinity of Purpose". Албумот треба да излезе во јануари следната година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Аирлија нека им е изданието и воедно благодарност што го поставија целиот концерт на интернет. DVD изданието "Live in Havana" беше промовирано изминатиов викенд во „Кинотека“, како self-release. Секоја чест!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Германските легенди Destruction издадоа спот за песната "Carnivore", која се наоѓа на нивниот нов албум "Spiritual Genocide" кој треба да излезе овој месец преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Техничарите Devolved го стримуваат целиот нов албум. Албумот се вика "Reprisal", а треба да излезе овој месец преку Unique Leader Records. Албумот можете да го слушнете "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Spiritual Beggars беа бендиште. И тоа бендиште со муда, добар тврд рок со одлични ставови и текстови, но не знам колку е коинциденција ама откако го сменија JB и донесоа нов вокал, звукот им спласна. Некако како да нема енергија, звучат flat. Как...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
"Torn Apart" е насловот на новото видео на Strife. Песната се наоѓа на нивниот нов албум "Witness a Rebirth" кој излезе денес преку 6131 Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
Хардкорашите од Конектикат Hatebreed ќе издадат нов албум во јануари 2013 година. Албумот се вика "The divinity of purpose", а ќе излезе под етикетите на Razor & Tie и Nuclear Blast.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Changing Everybody е песна од DVD-то на Steel Temple кое ќе ја доживее својата промоција на 10 ноември во Кинотека. Песната звучи коска, бујрум! Повеќе информации околу промоцијата "тука"