Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
45
Во официјалната изјава на веб страницата на бендот се вели: „Знаеме дека ова е можеби изненадување за вас но ние бевме свесни за тоа дека Mike сакаше да си замине. Тој ни беше најдобар пријател и извонредна сила во бендот. Му се заблагодаруваме за...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
41
Основачот и гитарист на бендот, Lee Altus изјавува: „Навистина сум среќен и не можев ни да помислам на подобар издавач за Heathen. Познавам многу луѓе во Nuclear Blast кои беа фанови на бендот уште од демо периодот на Heathen. Пријатели сме долги ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
42
Не, не е спот! Видеото е аудио плус текст од песната "Odalheim" од истоимениот нов албум на Unlashed кој треба да излезе месецов, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
43
"Lickanthrope" е насловот на новиот спот на Moonspell. Песната е од нивниот нов албум "Alpha Noir / Omega White", кој треба да излезе кон крајот на месецов преку Napalm Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
41
Германските алко-трешери Tankard ќе го издадат својот нов албум, "A Girl Called Cerveza" на крајот од јули, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
42
Легендарните грајндери Phobia, ќе го издадат својот петти албум "Remnants of Filth" во јуни, преку Willowtip Records. За албумот зборува вокалот на бендот Shane Mclachlan: „Албумот е брутален грајнд кор и тој во целост го претставува бендот, од м...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
45
Новиот албум на Jeff Loomis, "Plains of oblivion" е достапен за слушање "на следнава локација"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
43
Американскиот состав Daylight Dies открива детали околу нивниот нов албум "A Frail Becoming": „Во моментов, албумот е во фаза на микс од страна на фантастичниот Јенс Борген. Искачивме многу планини по патот на креирањето на овој албум, како лично ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
42
Новиот албум на Six Feet Under, "Undead" треба да излезе кон крајот на мај преку Metal Blade Records. Досега се објавени листата со песни, насловната на дискот и една песна со наслов "Formaldehyde". "Undead" track listing: 01. Frozen At Th...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
41
Полјаците Decapitated снимија спот за песната "Pest", од нивниот последен албум "Carnival is forever".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
44
„Фокусирани сме на пишување нов материјал за нашиот нов албум. Од она што веќе го имаме може да се каже дека новиот албум ќе биде killer! Планиравме да го снимиме албумот есенва и да го издадеме во првата половина на 2013 година. Возбудени сме зат...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
274
Несекојдневна појава се случи вчера на 25 годишнината од издавањето на Scream Bloody Gore од легендарната група Death во собата на еден незапослен стар скопски металец во населбата Железара Постерите во внатрешноста на собата, на кои со години...