Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
49
In the tomb е насловот на песната која се наоѓа на новиот албум на Nihilist. Албумот ќе излезе наскоро. Ќе следуваат дополнителни информации.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
34
Steve Harris издаде соло албум. Насловен е како "British Lion", а треба да излезе за неколку дена преку Universal Music Enterprises. Дотогаш целиот албум може да го верглате "овде"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Arch Enemy снимија спот за песната "Cruelty without beauty" која се наоѓа на нивниот последен албум "Khaos Legions". Албумот излезе во јуни минатата година преку Century Media Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
"Veilburner" е песна од новиот албум на Enslaved, "RIITIIR" кој треба да излезе месецов, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Новото EP на Down, "Down IV Part I - The Purple EP" е достапно за слушање на следната "локација" Изданието треба да излезе за неколку дена.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Voivod издаваат сингл од нивниот нов албум "Target Earth" кој треба да излезе во јануари 2013 година преку Iron Gang Factory и Century Media. Синглот "Mechanical Mind" треба да излезе во октомври. Еве краток преглед како ќе звучи сето тоа.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Англиските вампири Cradle of Filth не честат со нова песна од нивниот нов албум "The Manticore And Other Horrors", кој треба да излезе во октомври преку Nuclear Blast Records. Песната се вика "For Your Vulgar Delectation". Опасно звучи, помалку ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Браќата грајндери од Вирџинија Pig Destroyer издадоа видео, поточно аудио плус текст. Песната се вика "Burning palm" и се наоѓа на нивниот нов албум "Book Burner" кој треба да излезе во октомври, преку Relapse Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Швеѓаните Tiamat ќе го издадат својот нов албум во ноември оваа година преку Napalm Records. Албумот е насловен како "The Scarred People". Објавени се насловната на албумот и листата со песните. 01. The Scarred People 02. Winter Dawn 03. 384...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Dethklok издадоа ново видео за песната "I ejaculate fire" која се наоѓа на нивниот нов албум "Metalocalypse: Dethklok Dethalbum III". Албумот излегува во октомври преку Williams Street Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Според информациите од Massive Music, организаторот на турнејата, поради проблеми со грчките цариници решиле да го откажат концертот. Со повеќе информации или официјална изјава би требало да излезат во текот на денов.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
34
"Cyanide" е новата песна од старциве која се наоѓа на нивниот нов албум "Spiritual Genocide" што треба да ја одбележи триесетгодишнината од постоењето на бендот. Албумот треба да излезе во ноември преку Nuclear Blast Records.