Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
25
Municipal Waste издадоа анимирано видео за песната "You're Cut Off", која се наоѓа на нивниот нов албум "The Fatal Feast". Албумот излезе во април годинава, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Швеѓаните Grave ќе го издадат својот десетти студиски албум во август. Насловот на албумот е "Endless Procession Of Souls" и ќе биде издаден под етикетата на Century Media Records. Фронтменот на бендот Ola Lindgren во врска со албумот изјавува: „...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
По гласините дека Geoff почнал да станува насилен кон останатите членови на бендот, Queensryche дадоа официјална изјава за неговата замена. „Во месеците кои изминаа започнаа да се појавуваат креативни разлики во бендот. Сакаме да им кажеме на фан...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Anthrax планираат да издадат EP во септември со кавери од бендовите Rush, Thin Lizzy, Boston, Journey, AC/DC... Изданието треба да претставува одбележување на годишнина од издавањето на последниот албум на бендот, "Worship Music". Засега нема инф...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Швеѓаните Katatonia издадоа ново видео за песната "Dead Letters", која се наоѓа на нивниот нов албум "Dead End Kings". Албумот треба да излезе во август преку Peaceville Records. Не станува збор за спот, туку аудио плус текстот од песната.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Dying Fetus го пуштија вентилот за нивниот нов албум "Reign Supreme", кој е веќе излезен под етикетата на Relapse Records. Клик "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
"The Inevitable Degradation Of Flesh" е песна од новиот албум на Nile, "At The Gate Of Sethu". Албумот треба да излезе кон крајот на јуни, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Новиот албум на Ihsahn, "Eremita" е достапен за слушање во целост. Албумот во Европа излезе денес, преку Candlelight Records. "Бујрум"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Диносаурусите Grave Digger ќе издадат нов албум. "Clash of the Gods" ќе излезе во август на територијата на Европа, а во САД на почетокот на септември. Издавач на албумот е Napalm Records. Во врска со издавачот бендот изјавува: „Napalm се мал и ра...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
Dying Fetus снимија ново видео за песната "From Womb To Waste", која се наоѓа на нивниот нов албум "Reign Supreme". Албумот треба да излезе утре, преку Relapse Records. Видеото е снимено со дванаесет камери на нивниот последен концерт во Балтимор...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Lamb of God снимија спот за песната "Desolation" која се наоѓа на нивниот последен албум "Resolution". Албумот излезе во јануари годинава преку Roadrunner Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Ministry снимија видео за песната "Ghouldiggers", која се наоѓа на нивниот последен албум "Relapse". Албумот излезе во март оваа година, преку "13th Planet Records".