Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Ministry снимија видео за песната "Ghouldiggers", која се наоѓа на нивниот последен албум "Relapse". Албумот излезе во март оваа година, преку "13th Planet Records".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Американците Baroness стримуваат уште една песна од нивниот нов албум "Yellow and Green". Албумот треба да излезе следниот месец, преку Relapse Records. Насловот на песната е "March to the sea".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Дет металците од деведесетите Massacre ќе издадат седум инчен сингл со две нови песни. "Condemned to the Shadows" ќе излезе во август преку Century Media Records. Артворкот за ова издание е дело на Richard Schouten (види фотос :D)
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Incantation и досега соработуваа со Listenable Records, што резултираше со издавање на нивните два последни албуми "Decimate Christendom" во 2004-та и "Primordial Domination" во 2006-та. Сега ја обновуваат соработката за следниот албум на Incanta...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Новиот албум на Vintersorg, "Orkan" е достапен во аудио формат од 5 и нешто минути. Албумот треба да излезе месецов, преку Napalm Records. "Orkan" track listing: 01. Istid 02. Ur Stjärnstoft Är Vi Komna 03. Polarnatten 04. Myren 05. Ork...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Некои долго ја очекуваа следнава информација. Master го објавија датумот на издавањето на "The New Elite". Албумот ќе излезе на 14 август, преку Pulverized Records. Листата на песните изгледа вака: 1. The New Elite 2. Rise Up And Fight 3....
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Германските трешери Destruction ќе издадат нов албум во ноември оваа година, по повод 30-годишнината од постоењето на бендот. Албумот ќе го издадат Nuclear Blast Records. Последниот албум на Destruction, "Day of Reckoning" е продаден во 800 при...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Канаѓаните Cryptopsy ќе издадат нов албум во текот на годинaва, датумот се уште не е објавен. Албумот ќе биде self titled, а досега се објавени листата на песни и омотот. Омотот е дело на Mircea Gabriel Eftemie (MNEMIC). "Cryptopsy" track lis...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Британските трешери Evile снимија спот за песната "In Memoriam", која се наоѓа на нивниот последен албум „Five Serpent's Teeth“. Албумот излезе минатата година преку Earache Records. Песната е посветена на нивниот басист Mike Alexander, кој почи...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Nile издадоа видео (аудио плус текст) за песната "The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased", која се наоѓа на нивниот нов албум "At The Gate Of Sethu". Албумот ќе излезе овој месец, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
"The Industrialist" е достапен за слушање, во целост. Албумот официјално треба да излезе утре во Северна Америка, преку Candlelight Records. До тогаш кликајте "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Шведските фолк - металци Vintersorg, ќе го издадат својот деветти албум "Orkan" кон крајот на јуни, преку Napalm Records. "Orkan" track listing: 01. Istid 02. Ur Stjärnstoft Är Vi Komna 03. Polarnatten 04. Myren 05. Orkan 06. Havets N...