Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
"Us Against The World" е насловот на новиот спот од Agnostic Front. Песната се наоѓа на нивниот последен албум My Life My Way кој излезе минатата година преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Pain е проект на Peter Tägtgren од Hypocrisy. Тие планираат да издадат DVD кон крајот на годинава на кое ќе се најдат минатогодишниот концерт во Стокхолм и делови од нивниот настап на овогодинешниот Masters of Rock.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
„По долго размислување решивме да престанеме со свирење. Минатата година ни стана јасно дека не можеме повеќе да функционираме од различни причини и се обидувавме да најдеме привремени членови за бендот. Одбивме и многу покани за концерти, затоа ш...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
"Take my bones away" е насловот на новото видео на Baroness. Песната се наоѓа на нивниот нов албум "Yellow & Green", кој излезе овој месец преку Relapse Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Две нови песни од соло албумот на Phil Anselmo ќе се најдат на сплит идание со Warbeast. Албумот на Anselmo го носи насловот Walk Through Exits Only и се очекува да излезе следната година преку Housecore Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Новиот албум на Enslaved „Riitiir“ треба да излезе во септември преку Nuclear Blast Records. Во меѓувреме е објавена е и листата со песни кои ќе се најдат на овој албум. 01. Thoughts Like Hammers 02. Death In The Eyes Of Dawn 03. Veilburner ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Финските мелодични дет металци Omnium Gatherum снимаат нов албум кој ќе излезе во февруари идната година. За новиот албум од бендот изјавуваат: „Со новиот албум продолжуваме онаму каде што застанавме со „New World Shadows“, но тој ќе содржи и ех...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
"Telos" е насловот на новата песна од Between The Buried And Me. Песната се наоѓа на нивниот нов албум „The Parallax II: Future Sequence“ кој треба да излезе во октомври преку Metal Blade Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
29
Новиот албум на Dew Scented "Icarus" е веќе поставен за слушање. Албумот треба да излезе деновиве преку Metal Blade Records. "Слушање"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Француските блек металци Deathspell Omega го поставија онлајн новото EP "Drought". Изданието се појави на почетокот од месецов преку Season of mist. Можете да го слушнете "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
41
Новиот албум на Testament "Dark Roots of Earth" можете да го слушнете "тука" Албумот треба да излезе кон крајот на месецов преку Nuclear Blast Records. Изданието изгледа вака
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Хеви металците Kamelot ќе издадат нов албум кој ќе излезе кој крајот на септември преку Steamhammer/SPV Records. За новиот албум "Silverthorn" зборувa клавијатуристот на бендот Oliver Palotai: „Албумот ќе биде концептуален, исто како и ’The Black...