Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Диносаурусите Grave Digger ќе издадат нов албум. "Clash of the Gods" ќе излезе во август на територијата на Европа, а во САД на почетокот на септември. Издавач на албумот е Napalm Records. Во врска со издавачот бендот изјавува: „Napalm се мал и ра...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Dying Fetus снимија ново видео за песната "From Womb To Waste", која се наоѓа на нивниот нов албум "Reign Supreme". Албумот треба да излезе утре, преку Relapse Records. Видеото е снимено со дванаесет камери на нивниот последен концерт во Балтимор...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Lamb of God снимија спот за песната "Desolation" која се наоѓа на нивниот последен албум "Resolution". Албумот излезе во јануари годинава преку Roadrunner Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Ministry снимија видео за песната "Ghouldiggers", која се наоѓа на нивниот последен албум "Relapse". Албумот излезе во март оваа година, преку "13th Planet Records".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
36
Американците Baroness стримуваат уште една песна од нивниот нов албум "Yellow and Green". Албумот треба да излезе следниот месец, преку Relapse Records. Насловот на песната е "March to the sea".
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Дет металците од деведесетите Massacre ќе издадат седум инчен сингл со две нови песни. "Condemned to the Shadows" ќе излезе во август преку Century Media Records. Артворкот за ова издание е дело на Richard Schouten (види фотос :D)
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Incantation и досега соработуваа со Listenable Records, што резултираше со издавање на нивните два последни албуми "Decimate Christendom" во 2004-та и "Primordial Domination" во 2006-та. Сега ја обновуваат соработката за следниот албум на Incanta...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Новиот албум на Vintersorg, "Orkan" е достапен во аудио формат од 5 и нешто минути. Албумот треба да излезе месецов, преку Napalm Records. "Orkan" track listing: 01. Istid 02. Ur Stjärnstoft Är Vi Komna 03. Polarnatten 04. Myren 05. Ork...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Некои долго ја очекуваа следнава информација. Master го објавија датумот на издавањето на "The New Elite". Албумот ќе излезе на 14 август, преку Pulverized Records. Листата на песните изгледа вака: 1. The New Elite 2. Rise Up And Fight 3....
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
41
Германските трешери Destruction ќе издадат нов албум во ноември оваа година, по повод 30-годишнината од постоењето на бендот. Албумот ќе го издадат Nuclear Blast Records. Последниот албум на Destruction, "Day of Reckoning" е продаден во 800 при...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
36
Канаѓаните Cryptopsy ќе издадат нов албум во текот на годинaва, датумот се уште не е објавен. Албумот ќе биде self titled, а досега се објавени листата на песни и омотот. Омотот е дело на Mircea Gabriel Eftemie (MNEMIC). "Cryptopsy" track lis...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
39
Британските трешери Evile снимија спот за песната "In Memoriam", која се наоѓа на нивниот последен албум „Five Serpent's Teeth“. Албумот излезе минатата година преку Earache Records. Песната е посветена на нивниот басист Mike Alexander, кој почи...