Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Некои долго ја очекуваа следнава информација. Master го објавија датумот на издавањето на "The New Elite". Албумот ќе излезе на 14 август, преку Pulverized Records. Листата на песните изгледа вака: 1. The New Elite 2. Rise Up And Fight 3....
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
42
Германските трешери Destruction ќе издадат нов албум во ноември оваа година, по повод 30-годишнината од постоењето на бендот. Албумот ќе го издадат Nuclear Blast Records. Последниот албум на Destruction, "Day of Reckoning" е продаден во 800 при...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Канаѓаните Cryptopsy ќе издадат нов албум во текот на годинaва, датумот се уште не е објавен. Албумот ќе биде self titled, а досега се објавени листата на песни и омотот. Омотот е дело на Mircea Gabriel Eftemie (MNEMIC). "Cryptopsy" track lis...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
40
Британските трешери Evile снимија спот за песната "In Memoriam", која се наоѓа на нивниот последен албум „Five Serpent's Teeth“. Албумот излезе минатата година преку Earache Records. Песната е посветена на нивниот басист Mike Alexander, кој почи...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
42
Nile издадоа видео (аудио плус текст) за песната "The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased", која се наоѓа на нивниот нов албум "At The Gate Of Sethu". Албумот ќе излезе овој месец, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
36
"The Industrialist" е достапен за слушање, во целост. Албумот официјално треба да излезе утре во Северна Америка, преку Candlelight Records. До тогаш кликајте "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Шведските фолк - металци Vintersorg, ќе го издадат својот деветти албум "Orkan" кон крајот на јуни, преку Napalm Records. "Orkan" track listing: 01. Istid 02. Ur Stjärnstoft Är Vi Komna 03. Polarnatten 04. Myren 05. Orkan 06. Havets N...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Француските дет метал прогресивци издадоа видео за песната "Elements and Spirit", која се наоѓа на нивниот последен албум "A Perfect Absolution". Албумот излезе во мај, преку Unique Leader Records во Америка и Listenable Records во Европа.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
40
Introspection е песна од новиот албум на Ihsahn, "Eremita" кој треба да излезе во јуни, преку Candlelight Records. На песната гостува Dewin Townsend.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
39
Швеѓаните Katatonia го објавија насловот на нивниот нов албум. "Dead End Kings" ќе излезе во август годинава, преку Peaceville Records. Anders "Blakkheim" Nyström во врска со албумот изјавува: „Не го променивме звукот. Истражувавме поинакви агли ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
39
Дет металците од јужна Каролина, Nile, ќе го издадат својот седми студиски албум, "At The Gate Of Sethu" во јуни преку Nuclear Blast Records. Песната „The Fiends Who Come to Steal the Magick of the Deceased“ е веќе достапна за слушање.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
49
Се ширеа гласини а денес и се потврди информацијата! Еден од најлегендарните метал бендови на сите времиња, Exodus конечно ќе може да ги видиме во Скопје. Ни доаѓаат заедно со Suicidal Angels на 10ти Јули. Како што велат организаторите. СПРЕМЕТ...