Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
62
Британците My Dying Bride се веќе во студио. „Во студиото сме од 1-ви април со цел да го снимиме нашиот единаесетти албум. Сеште е рано да се зборува, но работите се одвиваат подобро отколку што очекувавме.“ изјавуваат членовите на бендот. Засе...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
66
Новиот албум на французите Gojira, "L'Enfant Sauvage" (The Wild Child), ќе излезе во јуни преку Roadrunner Records. „Кога ќе станеш музичар, тогаш немаш шеф кој ќе ти кажува што треба да правиш, затоа треба да бидеш многу одговорен. Одговорноста ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
66
Новото издание на Cradle of Filth, "Midnight In The Labyrinth" ќе излезе 21-ви април. Изданието содржи два диска со веќе издаден материјал(песни од првите четири албуми) на Cradle of Filth, но во класичен и симфониски формат. „Не сакам да тврдам ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
63
Новиот албум на Bonded by Blood, "The Aftermath" ќе излезе во јули годинава. Продуцент на албумот е поранешниот гитарист на Soulfly и Machine Head, Logan Mader(Dart Mader Studios). Албумот ќе биде издаден преку Earache Records. Тапанарот на бендо...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
70
Новиот албум на Ihsahn, "Eremita", ќе излезе во јуни преку Candlelight Records. Во врска со албумот, Ihsahn вели: „Албумот го отсликува токму она што сакам да бидам, музички, со многу простор за динамика и различна експресија. Чувствувам дека ова...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
61
"Subjected To A Beating" е песна од новиот албум на Dying Fetus, "Reign Supreme". Албумот треба да излезе во јуни преку Relapse Records. За спот ќе се изначекаме, ова видео е лепенка од аудио материјал плус текстот од песната.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
71
Три песни од нивниот албум, "Ruins of Mankind", се достапни "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
63
Италијанските демони-грајндери ќе го издадат своето ново EP, "Senza Impronte" кое го содржи нивниот најбрз, најагресивен и нај-pissed off материјал. Тоа ќе биде нивното прво издание за Relapse Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
73
"Break These Bones Whose Sinews Gave It Motion", е спот од новиот албум на Meshuggah, "Koloss". Режисер на спотот е Owe Lingvall од Village Road Film. Вокалот на бендот Jens Kidman изјавува: "We were high on tacos and sodas when we recorded this...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
58
Швеѓаните Grand Magus го објавија артворкот за нивниот нов албум "The Hunt", кој ќе биде издаден кон крајот на мај.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
87
Kreator ја објавија листата со песни за новиот албум, Phantom Antichrist. Во листата се содржани и песните кои ќе се најдат на јапонското издание. Disc I 01. Mars Mantra 02. Phantom Antichrist 03. Death To The World 04. From Flood Into Fi...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
72
Shadows Fall го објавија артворкот за нивниот нов албум, "Fire from the sky". Албумот треба да излезе кон средината на мај, а негов продуцент е Adam D од Killswitch Engage, кој исто така има напишано и неколку песни за "Fire from the sky".