Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
73
"Saviour" е насловот на песната од нивниот нов албум "Facing Your Enemy" кој треба да излезе кон крајот на месецов преку AFM Records. Песната е достапна "овде"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
74
"Chosen Time" е насловот на песната од неговиот нов албум, "Plains of Oblivion" кој треба да излезе за неколку дена, преку Century Media. Песната можете да ја слушнете "тука"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
78
Старциве издаваат краток трејлер од синглот "Phantom Antichrist". Синглот кој треба да излезе на 20 април на колор винил е веќе распродаден. Страшно. Изнаслушајте се треш во наредните 49 секунди, да ве видам.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
76
Ирските блек металци Altar of Plagues издадоа сплит со французите Year of no Light, преку Music Fear Satan/Radar Swarm Records. Материјалот на Altar of Plagues може да го слушнете "овде"
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
71
"Let Them Fall" е насловот на песната од нивниот албум „Lillie: F-65“ кој ќе излезе овој месец.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
65
Шведските хеви металци Sabaton објавија нова песна од нивниот нов албум "Carolus Rex", кој ќе излезе во мај. Видеото содржи и датуми од нивната следна турнеја.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
72
Британците My Dying Bride се веќе во студио. „Во студиото сме од 1-ви април со цел да го снимиме нашиот единаесетти албум. Сеште е рано да се зборува, но работите се одвиваат подобро отколку што очекувавме.“ изјавуваат членовите на бендот. Засе...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
78
Новиот албум на французите Gojira, "L'Enfant Sauvage" (The Wild Child), ќе излезе во јуни преку Roadrunner Records. „Кога ќе станеш музичар, тогаш немаш шеф кој ќе ти кажува што треба да правиш, затоа треба да бидеш многу одговорен. Одговорноста ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
71
Новото издание на Cradle of Filth, "Midnight In The Labyrinth" ќе излезе 21-ви април. Изданието содржи два диска со веќе издаден материјал(песни од првите четири албуми) на Cradle of Filth, но во класичен и симфониски формат. „Не сакам да тврдам ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
71
Новиот албум на Bonded by Blood, "The Aftermath" ќе излезе во јули годинава. Продуцент на албумот е поранешниот гитарист на Soulfly и Machine Head, Logan Mader(Dart Mader Studios). Албумот ќе биде издаден преку Earache Records. Тапанарот на бендо...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
77
Новиот албум на Ihsahn, "Eremita", ќе излезе во јуни преку Candlelight Records. Во врска со албумот, Ihsahn вели: „Албумот го отсликува токму она што сакам да бидам, музички, со многу простор за динамика и различна експресија. Чувствувам дека ова...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
73
"Subjected To A Beating" е песна од новиот албум на Dying Fetus, "Reign Supreme". Албумот треба да излезе во јуни преку Relapse Records. За спот ќе се изначекаме, ова видео е лепенка од аудио материјал плус текстот од песната.