Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
82
Municipal Waste ќе го издадат својот петти студиски албум, насловен како "The Fatal Feast", во април преку Nuclear Blast Records. На албумот гостуваат неколку музичари како: John Connelly(гитарист и вокал на Nuclear Assault), Steve Moore(басист и ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
97
Marduk ќе го издадат својот дванаесетти студиски албум насловен како "Serpent Sermon" доцна оваа пролет. Marduk и нивната издавачка куќа Bloddawn Productions неодамна објавија партнерство со Century Media Records. Албумот ќе биде презентиран пред ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
94
Легендарните Metallica потврдија дека започнале со работа на нивниот десетти студиски албум. Басистот на бендот Robert Trujillo изјавува: „Имаме неколку нови песни на кои работиме во последните неколку недели. Процесот на пишување на нов албум на...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
94
„Се враќаме на турнеја во Европа на 25-ти мај и се надевам дека дотогаш ќе влеземе во студио да го снимиме новиот албум, затоа што времето не гази. Се надевам дека тоа ќе биде во март или април затоа што потоа се враќаме повторно на турнеја. Можам...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
93
Португалскиот готик метал состав "Moonspell" ќе го издадат својот нов албум "Alpha Noir" кон крајот на април, преку издавачката куќа Napalm Records. Фронтменот на бендот Fernando Ribeiro во врска со новиот албум изјавува: „Вистинскиот бенд мора д...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
85
Легендарните Master ќе го издадат нивниот единаесетти албум со наслов "The New Elite" преку Pulverised Records, доцна оваа година. За албумот зборува Paul Speckmann: „Новиот албум зборува за проблемите со кои се соочуваме во општеството денес. Б...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
89
Британскиот бенд Anathema ќе го издаде својот нов албум "Weather Systems" кон крајот на април преку The End Records. Во врска со албумот зборува Daniel Cavanagh: „Имам чувство дека сме на креативниот врв во моментов, овој албум го отсликува токму...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
91
Six Feet Under го миксаат новиот албум во студиото Audiohammer во Sanford, Florida. Вокалот на бендот Chris Barnes на својот твитер профил пишува: „Новиот албум на Six Feet Under звучи неверојатно! Миксот е речиси готов.“ Запрашан за музичкиот пр...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
97
Албумот ќе излезе кон крајот на април преку Century Media Records. Во врска со албумот коментира нивниот гитарист Gregor Mackintosh: „Новиот албум е продуциран од страна на Jens Borgen и е со класичен дум метал и класичен метал инфлуенци. Ќе кажам...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
93
Testament ќе го издадат својот нов албум "The Dark Roots of Earth" на 27 април оваа година преку Nuclear Blast Records. Вокалот на бендот Chuck Billy во неодамнешно интервју изјавува: "Продолжуваме онаму каде што застанавме со претходниот албум, ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
102
Холандските дет металци Asphyx започнаа со снимање на нивниот нов албум "Deathhammer" во јануари 2012. „Досега се снимени гитарите, басот и тапаните. Продуцент на овој албум ќе биде Dan Swano. "Deathhammer" ветува дека ќе биде темен наследник на ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
104
Треш метал ветераните Overkill ќе го издадат својот нов албум “The Electric Age” кон крајот на март. Албумот а сниман и миксан во Gain Studios во New Jersey, студио кое го поседува басистот на бендот D.D. Verni. Американското издание ќе биде изда...