Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
94
The Crown во моментов работат на нов албум, кој ќе излезе кон крајот на 2012 година, преку Century Media Records. Вокалот на бендот Johan Lindstrand, најавува: „Работиме на 5-6 нови песни и можам да кажам дека звучат неверојатно. Содржат многу вар...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
110
Легендарните швеѓани, Candlemass, ќе го издадат својот единаесетти и последен албум, "Psalms For The Dead", во јуни, преку Napalm Records. Во врска со албумот зборува басистот на бендот, Leif Edling: „Овој албум го претставува се она што е Candle...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
109
"Rise Of The Maya Warriors" е песна од новиот албум на Unleashed, "Odalheim". Албумот се очекува да излезе во април, преку Nuclear Blast Records.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
99
Гитаристот на Vital Remains, Tony Lazaro во неодамнешно интервју изјавува: „Песните за новиот албум се веќе напишани - некои од нив датираат уште од 2008 година. Досега имам напишано околу дваесетина песни. Албумот ќе го снимиме оваа година. Новит...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
109
"Hordes Of Zombies" е новото, а воедно и првото видео на легендарните Terrorizer. Песната е од нивниот последен албум "Hordes of zombies", а спотот е снимен од страна на членовите на бендот. Таман како за лека ноќ.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
98
Германските трешери Tankard се веќе во студио во Buchen/Odenwald, каде ќе го снимаат својот нов албум, по повод 30-годишнината од постоењето на бендот. Албумот ќе биде издаден оваа година преку Nuclear Blast Records. За албумот зборува вокалот на...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
132
SMUT објавија видео на youtube со кое го најавуваат нивниот нов албум "Мемоарите на скршениот човек" кој треба да излезе во Април. Видеото содржи извадоци од 10-те песни кои ќе се најдат на албумот.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
116
Новиот албум на Spawn of Possession, кој треба да излезе на 13-ти март е поставен за слушање.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
106
"Accelerated Mutation" е песна од нивниот минатогодишен албум "Necropolis Transparent". Lock Up се добро позната екипа, нема потреба да ви ги претставувам. Можеби спотот не е ништо посебно но песната е коска!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
110
Метал пиратите Running Wild ќе издадат нов албум, со наслов "Shadowmaker", на 23 април преку SPV/Steamhammer. Фронтменот на бендот Kasparek, во врска со новиот албум, вели: „За мене, "Shadowmaker" е посебен албум затоа што беше работен без никако...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
127
Meshuggah поставија ново „тренди“ видео на кое може да се види артворкот на албумот, датуми од нивната турнеја како и текстот на песната.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
130
Шведскиот прогресивен мелодичен-дет метал бенд In Mourning постави нова песна на youtube, од нивниот нов албум "The weight of oceans" кој треба да излезе на 18 мај оваа година, преку Spinefarm Records.