Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Shitfucker се бенд од Детроит и свират шитфак во буквална смисла на зборот. Неодамна издадоа нов албум, поточно „Sex with Dead Body“. Денес издадоа видевце (демек) кое мора да го видите. Ама мора!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
24
Alkymist се Данци што свират прогресивен слаџ/дум ама сето тоа звучи пеколно, пеколно добро и моќно. Нивниот втор студиски албум „Sanctuary“ официјално излегува денес, па за таа цел имаме можност да слушнеме едно песниште.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
18
Sölicitör се хеви/треш бенд од Сиетл, но (реткост) со женски вокал. И сето ова звучи феноменално добро. Нивниот деби албум „Spectral Devastation“ излезе пред неклку дена, а сега имаме можност да го слушнеме во целост. Типката е закон!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
16
Malist е блек метал бенд од Русија, всушност се работи за one man show. Нема бенд, еден човек стои зад целата приказна. Пред неколку дена го издаде својот втор студиски албум „To Mantle the Rising Sun“ кој звучи одлично во најмала рака. Имаме можн...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
37
Cirith Ungol се хеви диносауруси оформени далечната 1972 година и така среќно и весело си свиреа до 1991. После тоа ги снемува, се реоформуваат во 2015, а денес официјално издаваат нов албум. Албумот се вика „Forever Black“, а еве и како звучи. ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
51
Traveler се тазе бенд од Канада. Оформени се 2017 а веќе имаат два албуми. Свират хеви (иако и доста треш може да се слушне во сето тоа), а новиот албум „Termination Shock“ им излезе пред речиси две недели. Еве колку добро и старошколски звучи сет...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
20
Новозеланѓаните утре го издаваат својот нов албум „Stare into Death and Be Still“. А во меѓувреме имаме можност да слушнеме две песни од албумот кои само ја одразуваат шареноликоста на бендот, од бруталштини, техникалии, мелодии, атмосфери па дури...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
23
Па, нормално дека ќе имаат, утре официјално излегува „City Burials“. Претпоставувам дека веќе имате претстава како ќе звучи албумот зашто ова е веќе трета песна што имаме можност да ја слушнеме од него. Овојпат станува збор за „The Winter of Our P...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
25
Новиот „самонасловен“ албум на Lamb of God излегува во јуни, а веќе имаме можност да слушнеме и како ќе звучи. Ја стримуваат „New Colossal Hate“, која, искрено, ми звучи како... Lamb of God уште од времето на „Ashes of the Wake“. Како и да е, бујр...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
63
Денес е тешко воопшто да изустиш ‘black metal’ а еден од првите бендови што ке ти паднат на памет да не е Mayhem. Оформени уште далечната 1984та година година, Mayhem се сѐ, само не обичен бенд. На самиот старт го одбиваат надоаѓачкиот тренд ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
28
Shards of Humanity се одличен и релативно нов американски дет/треш бенд што пука од енергија. Нивниот нов албум „Cold Logic“ излезе минатата недела. Албумот звучи одлично и брутално и мелодично и енергично и старошколски итн итн. Ми се допаѓа прод...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
23
Wayward Dawn се чистокрвни дет металци од Данска. Пред една недела го издадоа својот нов албум „Haven of Lies“ кој звучи ни повеќе ни помалку ама одлично. Патем, снимија спот за „Sophomania“ од кој можете само да констатирате дека се работи за чис...