Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
128
Речиси една година „сонуваме низ решетки и танцуваме во страв“ и затоа не се случуваат многу нешта на домашната сцена. Сите ја знаеме причината... Како и да е, Hardfaced и во ваква состојба решија да снимат одличен спот за уште поодличната „Ножот ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
36
Ad Nauseam се (во најмала рака) шизофрени Италијанци од Виченца. Релативно млад бенд се, а свират некаков авангарден дет метал, што, според мене, може да се опише како шизофренија. Интересно е да се слушнат вакви брлавштини, секоја чест. Инаку, ут...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Angelus Apartida се трешери од Албасете, Шпанија. Свират одличен треш (со уште поодлични текстови), а денес официјално им излегува новиот self titled албум. За таа цел снимија одличен (ама одличен) спот, за песната „Indoctrinate“.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Наближува излегувањето на „Escape of the Phoenix“, а Evergrey предвреме почнаа да го „отплеткуваат“. Снимија спот за „Where August Mourn“, за која имам поделени мислења. Впрочем не само за песната туку и генерално за бендот. Ги следам уште од сами...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Cryptosis се млади холанѓани, т.е тазе трешери, односно прогресивни трешери. Нивниот прв албум „Bionic Swarm“ излегува кон крајот на март и, види богати, прв албум и одма Century Media. А, да, имаат и спот за одличната „Transcendence“. Вреди да се...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
25
Иако новиот албум „Hell Unleashed“ е најавен дури за 30 април, нема да чекаме воопшто за да слушнеме како звучи. А звучи одлично. Патем, снимија спот за насловната песна. Трешерски партали!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Baest се ѕверови од Данска и свират одличен дет метал. Во март ќе им излезе третиот албум „Necro Sapiens“, а во меѓувреме снимија спот за истоимената песна. Да скратам... на слушање!!!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
35
Новиот албум на ветераните ќе излезе во април годинава, а носи наслов „Violence Unimagined“. Во меѓувреме стримуваат и песна од албумот, поточно „Inhumane Harvest“. Новост е тоа што во поставата се вгнезди и Ерик Рутан од Morbid Angel. Еве како зв...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Иако тешко зачекорувам во прогресивните води, овојпат (како и многу пати досега) правам исклучок. Признавам дека Soen досега не сум ги слушал (иако станува збор за ветеранска екипа), а и да не беше спотов (и песната, се разбира) толку добар, тешко...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
Yoth Iria се мелодичен блек метал од Атина. Пред три дена го издадоа својот прв албум „As the Flame Withers“ и веднаш снимија спот. Одлични звуци, проверете ги.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Новиот албум на Memorial (збирутљак од Bolt Thrower и Benediction) ќе излезе во март. Тоа и не е толку голема вест колку што е голема вест новата песна „Onwards Into Battle“ за која снимија и спот. Очекувам „To the End“ да биде еден од најдобрите ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Денес официјално излегува „Leviathan“, па Therion одлучија да го одбележат денот со нов спот. Спотот е за одличната „Tuonela“. Хинт: гостувачки вокал на песната е Марко Хиетала, поранешниот басист на Nightwish.