Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Новиот албум на Rhapsody of Fire се вика „The Eighth Mountain“ и треба да излезе во февруари следната година. Засега нема нови звуци, објавени се само насловната и листата со песни кои ќе се најдат на албумот. 01. Abyss Of Pain 02. Seven Hero...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
40
Новиот албум на Evergrey се ближи. „The Atlantic“ излегува во јануари следната година. Во меѓувреме, снимија помалку чуден (но, едноставен и одличен) спот за првата песна од албумот „A Silent Arc“. Иако ги ценам, сепак ќе кажам дека можеби звукот ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
53
Smut снимија спот за песната „Во мојот град“, која се наоѓа на нивниот последен албум „Тие се насекаде“. Албумот излезе во мај годинава. А, еве што се вели во најавата за спотот: „Драги пријатели, ова е нашиот прв видео запис од новиот албум за...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
38
Новиот албум на Rotting Christ се вика „The Heretics“ и треба да излезе во февруари следната година. Засега нема ново музиче, објавена е само насловната и листата со песни кои ќе се најдат на албумот. 01. In The Name of God (04:14) 02. Vetry ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
34
После четири години од претходниот албум, Malevolent Creation сигнализираат дека уште можат да возат. Новиот албум „The 13th Beast“ ќе излезе во јануари следната година. Засега нема нови звуци, само основни информации. 01. End The Torture 02....
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Queensrÿche уште од сега решија да откриваат како ќе звучи новиот албум „The Verdict“. Албумот ќе излезе во март следната година, а сега имаме можност да ја слушнеме втората песна од албумот „Man The Machine“.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
30
На почетокот на декември излегува новиот албум на Metal Chucrh, „Damned If You Do“. Досега имавме можност да слушнеме за што се работи уште кога го снимија првиот спот од новиот албум. Но, во меѓувреме се појави уште еден спот. Овојпат станува збо...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
43
Swallow The Sun најавуваат нови црнила. Новиот албум „When a Shadow is Forced into the Light“ ќе излезе во јануари следната година. Засега нема нови звуци ама се надевам дека наскоро ќе можеме да слушнеме за што станува збор. 01. When A Shadow ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
46
„Well of Souls“, новиот албум на Ashes of Ares, официјално излезе вчера. Мислам дека и минатата недела гледавме нов спот од нив, а еве и денес. Спотот е за „The Alien“, втората песна од албумот .
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
47
Ветераните најавуваат нов албум и тоа за декември годинава. Албумот се вика „Storm The Gates“, а досега се објавени насловната и листата со песни кои ќе се најдат на албумот. Нови звуци нема... 01. Bring Out Your Dead 02. Notorious 03. I Da...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
46
Новиот албум на италијанците Sadist, „Spellbound“ официјално излегува денес и по тој повод имаме можност да слушнеме нова песничка. Ја слушаме „Bloody Bates“ која најавува она што и се очекува од Sadist, прогресивен дет метал, но со многу чудна пр...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
45
Новиот албум на Artillery, „The Face of Fear“ излегува следната недела. Досега имавме можност да слушнеме нешто ново, но еве сега имаат и спотче за песната „Pain“. Хеви/треш балада, во најмала рака. Песната е одлична само некако премногу кратко ми...