Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
72
„Utgard“ официјално излегува на 2 октомври, но Enslaved се одважија со нов (снежен) спот. Песната се вика „Jettegryta“ и звучи одлично, што значи добар албум на повидок.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
78
Новиот албум на Napalm Death се вика „Throes of Joy in the Jaws of Defeatism“, а ќе излезе дури во септември. Засега нема ништо ново за слушање, освен вообичаените предвесници, листа со песни, насловна, бла, бла... 01. Fuck The Factoid 02. Bac...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
95
Метал сцената има чудни обичаи, навики, морал, догми, канони... Често имаме навика да не ги „чепкаме“ „големините“, т.е „големите“ бендови. Тоа е најголемото срање што може да се случи во некаква андерграунд струја. Зошто? Затоа што на тој начин с...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
77
Новиот албум се вика „Phanerozoic II: Mesozoic | Cenozoic“, а ќе излезе дури оному септември. Албумот ко да е поделен пола/пола. Половина песни се со вокали, половина инструменталки, а албумот трае 100-тина минути. Во меѓувреме, имаме можност да ј...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
73
Northern Crown се стонер/дум метал бенд од Флорида. Зад себе имаат два албуми и едно ЕР издание. Третиот албум „In a Pallid Shadow“ официјално излегува задутре, па по тој повод фаците стримуваат одлична песна од албумот (кој вкупно има 5 песни). Д...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
79
Heathen како да ги темпираат албумиве, по еден на десет години. Новиот албум „Empire of the Blind“ ќе излезе во септември. А за да не чекаме и да не се прашуваме како звучи, ветераните стримуваат песна од албумот. Станува збор за „The Blight“, кој...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
77
Sabaton снимија спот за „Devil Dogs“, која се наоѓа на нивниот последен албум (The Soundtrack to the Great War) од 2019 година. Веројатно за да ги освежат сеќавањата.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
79
Creature се тазе блек метал бенд од Франција. Постојат само две години а веќе имаат три албуми. Т.е, новиот албум „Ex Cathedra“ официјално излегува утре, а имаме можност и да слушнеме како звучи. За мене чудно, за некој можеби ништо посебно ама се...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
73
Incantation најавуваат нов албум за август. Албумот се вика „Sect of Vile Divinities“, а нема воопшто да чекаме за да слушнеме како ќе звучи. Incantation издадоа lyric video за „Propitiation“.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
81
Pyrrhon се технички дет метал бенд од Бруклин, Њујорк и свират забегана, бесна музика. Задутре издаваат нов алвбум (Abscess Time), па затоа не е лошо и да слушнете нешто троа поинакво.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
78
Ветераниве најавуваат нов (четврти) албум за август годинава. А имаме можност и да слушнеме како звучи. Бесно! Инаку, за оние што не ги знаат, Venomous Concept свират старометалштина, и тоа одлична.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
88
Aversio Humanitatis се шпански блек метал бенд, поточно доаѓаат од Мадрид. Пред неколку дена излезе нивниот нов албум „Behold the Silent Dwellers“, кој звучи пеколно добро. Енергичен блек метал со одлична масна продукција (поточно, гитарскиот дел)...