Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
67
Не е грев чоек да си има омилен домашен музичар. Новата песна на Дениз, „Within Us All“ доаѓа спотовски спакувана. Иако е инструментален музичар, нашол одличен начин да пренесе порака. За видео едитингот се погрижил сам, што според мене, во случај...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
70
Не знам дали некој го слушнал бендов (Second To Sun) ама ова вреди да се слушне. Се работи за грув блек метал, а како звучи тоа? Преслушајте го нивниот нов албум „Legacy“ кој излезе вчера. Многу, многу, многу добро. Пофалби!
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
48
После цели 12 години стагнација, стариот вампир се враќа со нешто свежо. Денес официјално излезе нов сингл, насловен „Masquerade of Madness“. Инаку, маскарадата ќе се најде на следниот двоен албум на King Diamond (според зборовите на стариот вампи...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Наближува датумот за новото ЕР на Sodom. „Out of the Frontline Trench“ излегува на 22 ноември и иако веќе имавме можност да слушнеме како звучи, сега стримуваат уште песна. Станува збор за „Out of the Frontline Trench“, која, патем кажано е мамоеб...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
44
Новиот албум на бразилците излегува на почетокот на следната година, а се вика „Quadra“. Како најава, денес го издадоа синглот „Isolation“, кој мислам дека воедно е и првата песна од новиот албум. Како и да е, песната звучи остро, бесно и динамичн...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
39
Mayem снимија спот за „Falsified and Hated“ како потсетување дека нивниот нов албум „Daemon“ излезе пред две недели. Варувам, албумот ви е добро преслушан така што за спотот може само да се каже: црн метал во црно-бела техника.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
31
Новиот албум на Midnight Odyssey се вика „Biolume Part 1 - In Tartarean Chains“, а излезе на 1 ноември. На метал архивс се опишани како амбиентален блек метал бенд, но оваа етикета некако не оди баш за новиов албум. Претесна е, а албумов има одлич...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
27
Думерите од Кардиф задутре ќе издадат нов албум. Албумот се вика „The Radiant Dark“ и, вака на прва, ми звучи одлично. Патем, "целиот албум можете да го преслушате на нивниот Bandcamp профил."
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
32
Иако не сум многу, многу по вакви рабоќе ама ај. За оние што не знаат, Wilderun се Американци што свират прогресивен, симфо-фолк метал. Како звучи тоа? Денес официјално им излегува новиот албум „Veil of Imagination“, па затоа имаме можност и да сл...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
33
Новиот чистокрвен дет металски албум на Paganizer излезе пред неколку дена, а сега имаме можност да го слушнеме во целост. Албумот се вика „The Tower of the Morbid“. Вакви звуци само од Шведска...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
46
The Lone Madman доаѓаат од Хелсинки, Финска. Иако постојат од 2014 година, дури сега дебитираат со албум. Свират дум метал, можеби по малку зазвучува како Candlemass ама албумот вози сосема солидно. Инаку, албумот им се вика „Let the Night Come“, ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
50
Alcest се искусни металчишта од Франција, а постојат од 1999 година. Почетоците им се блекерски, а ко што може да се прочита, подоцна ги карактеризираат ко пост-метал-шугејз (шо и да е ова). Како и да е, денес излегува нивниот нов албум „Spiritual...