Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
479
Патологијава требаше да излезе пред една година, но поради тогашните обврски на главниот и одговорен уредник и опаѓање на ентузијазмот никогаш не беше објавена.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1673
Ах февруари, месецот на студот, глупавите љубовни и алкохолизирани празници... ок, ок, Март е знам, ама доцниме од оправдани причини (повеќе за тоа на сајтот/фб страната во наредниов период). Месецов инаку за прв пат имаме и македонско издание и ќ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1564
Со задоцнување од 2-3 недели конечно ја напраевме и јануарската патологија. Овој пат ги обработуваме последните изданија на Egypt, Batushka, Sunn O))), Intronaut и Baroness.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1476
Полека но сигурно успеавме да дотуркаме до 12тата и финална патологија за годинава. Овој пат имаме пет патолози и пет албуми.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1442
Remember, remember the busy November. Поради грст (претежно оправдани( причини, патологијава доцни повеќе од две недели. Овој пат имаме 8 албуми и само тројца патолози, останатите тројца земаа одмор.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1933
Ова дефинитивно беше месец на легендите, не знам кога повторно ќе се случи Motorhead, Maiden и Slayer да исфрлат албуми во исто време. Со оглед на тоа што едните се со една нога во гроб, другите имаат клучни членови во гроб а третите само што изле...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1760
Сезоната на ајварот ја отвараат новите албуми на Cattle Decapitation, Black Fast, Soulfly, Hate Eternal, Fear Factory, Krisiun, Rivers of Nihil и We Lost The Sea. Повторно сме пет патолози, ќе бевме шест ама едниот реши да паузира а во меѓувреме д...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1787
Скратено одморско издание, четворица патолози, пет албуми. Најкраток вовед до сега.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1689
Седмо издание на патологијата, скратена поради одморите, имаме само 5 албуми но со ист состав на патолози од минатиот месец.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1779
Поради сплет на околности и претпоставена интервенција на странски служби, патологијава месецов доцни две недели. Овој пат имаме нов патолог кој е од дијаспората и е стар член на мкметал и со него пак се враќаме на цифрата од пет патолози кои имаа...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1945
Мај, месецот на мајските бумбари, алергиите на полен и теориите на заговори против Македонија. Месецот кога симпатизерите на политичките партии поминуваат низводно многу километри за да се мрестат на неколку локации во Скопје. Каква врска има тоа ...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
2032
Четврто издание на патологијата за годинава. Овој пат имавме 7 албуми за испитување и тројца патолози на располагање. Кумулативно ова е патологијата со највисоки оценки до сега и првата каде што три албуми го делат првото место.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
1995
Третото издание на патологијата од годинава. Еден од патолозите ни замина на Исланд за да открие дали и таму има автобуси со бр. 57, на негово место пак дојде брадест сириец со псевдонимот Serdaroth (и двајцата тотално не се членови на ансамблот F...
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
2037
Со мало задоцнување стигнавме до февруарската патологија. Овој пат учествуваат четворица патолози, од месецов ни се приклучи и Никола од Кичево (temninata). Заради доцнењето на Јануарската овој пат се одлучивме само за 5 албуми.
Card default 78fa2f522b1ff681fd0146584b26ffb7bd3f8e028d2bdf2264cd7fabc383b4da
2118
Постарите членови на Мкметал се сеќаваат дека пред 4-5 години имавме нешто што се викаше „патологија“ каде што на одреден број на луѓе (со вишок слободно време) им се даваа неколку албуми месечно за да го напишат впечатокот од слушањето на истиот....