Нов албум на Meshuggah!

Нов албум на Meshuggah!

Албумот “Koloss” ќе биде издаден во Германија, на 23-ти март како CD digi, limited edition Magic Cube(cd digi plus DVD) и LP винил преку Nuclear Blast Records.
Тапанарот Thomas Haake вели: „ Како и секогаш, се обидуваме да ја насочиме нашата музика во малку поинаква патека, како со сите претходни албуми, така и со “Koloss”. Чувствуваме дека навистина го постигнавме тоа што сакавме. Organic brutality, viscera and groove сето тоа натрупано во 54 минутна метална закана, која оние со слабо срце треба да ја избегнуваат.“