Интересен мелодичен дет метал

Интересен мелодичен дет метал

Dystopia A.D се тазе бенд од Њу Џерси. Досега имаат само еден студиски албум, а минатата недела издадоа ново ЕР издание. ЕР-то носи наслов „Rise of the Merciless“ а во намјала рака звучи одлично. Да, во основа е мелодичен дет метал ама во некаков технички и старошколски фазон, со дополнителни „изненадувања“ во аранжманите. Еве како звучи сето тоа.